فلزات نجيبه

"قرارداد معدن طلای نورابه و سمتی بدون شفافیت و خلاف قانون عقد شده است"

 کابل (پژواک، اول سنبله۹۲): کارشناسان عرصۀ معادن می گویند که قرارداد معدن طلای نورابه و سمتی، به شکل سلیقه ای و براساس رفاقت امضا شده و شرکت قرارداد کننده، حق الامتیاز دولت را به اندازه ای که تعیین شده بود، نپرداخته و در زمینۀ خدمات و حفاظت از محیط زیست، مکلفیت های خود را انجام نداده است.

 معدن طلای نورابه و سمتی که در ولسوالی چاه آب ولایت تخار قرار دارد، بر اساس مصوبه 16 ثور 1378 شورای وزیران، بین شرکت "وست لند جنرل تریدینگ"، و وزارت معادن و پطرولیم عقد گردید.

قرارداد استخراج معدن طلاى بغلان امضاء شد

کابل ( پژواک ٢٠ جدى ٨٩): قرارداد سرمايه گذارى ٥٠ ميليون دالر در زمينه استخراج معدن طلاى بغلان به امضاء رسيد.

اين قرارداد به تاريخ ۲۰جدى ميان وزارت معادن و کمپنى افغان کرستال نيچرل ريسورس امضاء شد.

وحيد الله شهرانى وزير معادن حين امضاى اين قرارداد گفت که اين معدن طلا در منطقه قره ذغن ولسوالى دوشى بغلان موقعيت دارد.

به گفتۀ وى، به اساس اين قرارداد، کمپنى ياد شده، طى شش ماه آينده پلان هاى خود را تهيه کرده و بعداً کار بررسى اين معدن آغاز خواهد شد.

وى افزود که دو سال بعد، کار استخراج طلا از اين معدن آغاز خواهد شد.

گزارش افزايش خروج طلا از افغانستان رد شد

کابل (پژواک،٢٧ قوس٩١): رييس بانک مرکزى افغانستان و يک مقام گمرک ميدان هوايى کابل، گزارش افزايش خروج طلا از افغانستان را به شدت رد کردند.

روزنامۀ نيويارک تايمز، به نقل از "مقام های فعلی و پیشین میدان هوایی کابل" نوشته است که از آغاز تابستان امسال به این سو، میزان انتقال طلا از افغانستان به خارج از کشور افزایش یافته است.

اما در گزارش نام منبع مشخص نشده است.                                              

٢٥ کمپنى بين المللى براى استخراج معادن طلا و مس باهم رقابت ميکنند

کابل ( پژواک ٢٩ حمل ٩١): قرار است ٢٥ کمپنى بين المللى به منظور سرمايه گذارى در زمينه هاى اکتشاف و استخراج چهار معدن طلا و مس در افغانستان، بين هم رقابت نمايند.

محمد جواد عمر سخنگوى وزارت معادن به تاريخ ٢٩ حمل به آژانس خبرى پژواک گفت که اين ٢٥ کمپنى، از جمله ٤١ کمپنى جهانى است که به منظور سرمايه گذارى در معادن طلاى زرکشان غزنى و بدخشان و همچنان معادن مس بلخاب سرپل و شيداى هرات به شرايط برابر شناخته شده اند.

تاجران طلا از مالیات بلند و نبود مارکیت ستندرد شکایت دارند

شهرکابل (پژواک،٢٩حوت٩٠): شماری از تاجران طلا می گویند که اخيراً با ایجاد کارخانه های کوچک  طلا در داخل کشور،اين صنعت رونق یافته؛اما پرداخت مالیات بلند ونبود مارکیت ستندرد، صنعت طلا را با رکود مواجه خواهد ساخت.

اما وزارت مالیه با حمايت از طلافروشان میگوید که دولت از آنها مطابق قانون مالیات برعایدات و نظر به محاسبۀ حجم سرمايۀ شان، ماليه اخذ ميکند.

قبل ازدهۀ ١٣٨٠،برخی اززرگران، طلا و جواهرات را با ابزار خیلی ابتدایی با دست میساختند؛ اما بعد از آن فابريکه هاى کوچک ايجاد گرديده و  طلا به شکل ماشينى و مدرن ساخته ميشود.

استخراج نفت و طلا در کشور آغاز مى شود

کابل ( پژواک ، ٢٤ قوس ، ٨٩): وزارت معادن، از عقد قرارداد استخراج آزمايشى معدن نفت انگوت سرپل و آماده شدن قرارداد استخراج معدن طلاى بغلان خبر داد .

جواد عمر سخنگوى وزارت معادن به تاريخ ٢٤ قوس ، به آژانس خبرى پژواک گفت که شرکت هاى داخلى کام انترنيشنل اويل ، غضنفر گروپ و شمال انترنفت براى سرمايه گذارى در استخراج نفت انگوت در داوطلبى اشتراک نمودند.

بيشترطلاى وارداتى افغانستان قاچاقيست

آژانس خبرى پژواک ، ٢١ ثور ١٣٨٩

به گفتۀ شمارى از زرگران ، سالانه بيش از ٢،٥ تن طلا وارد افغانستان مى گردد درحاليکه سال گذشته از اين مقدار، تنها از حدود ٣٧ کيلو آن که به شکل قانونى وارد گرديده ، محصول گمرکى اخذشده است.

عبدالبصير يک تن از طلافروشان ليسه مريم شهرکابل مى گويد که حدود ٥٠ فيصد طلاى موجود در بازارهاى افغانستان ، طلاهاى وارداتى و متباقى طلا ساخت خود افغانستان است.

وى مى گويدکه تخمين زده مى شودکه در ماه حدود٣٠ سير طلا وارد افغانستان گردد که اکثريت آن به شکل قاچاق مى باشد.

Give us a call on +93 20 220 1814