خبرهای دیگر

مسئولان: طالبان از معادن تخار میلیونها افغانی عواید به دست می آورند

تالقان (پژواک، ۷ ثور ١٤٠٠): یافته های پژواک نشان می دهد که از ١٤ معدن مشخص و تثبیت شده در تخار؛ پنج معدن آن در کنترول دولت، شش معدن در کنترول طالبان، و سه معدن دیگر در کنترول افراد مسلح غیرمسئول می باشد. به اساس سروی و بررسی های اولیه، تاکنون ٤٤ معدن در تخار کشف شده؛ اما از این تعداد، ١٤ معدن تثبیت و نوعیت مواد موجود و اندازۀ آن نیز مشخص گردیده است. به اساس اسناد دست داشتۀ پژواک، معادن زغال سنگ ولسوالی چال تخار، معادن نمک و طلای تالقان، معدن سنگ های ساختمانی ولسوالی فرخار، و معادن ریگ و جغل تالقان، در کنترول دولت است.

صبا: قانون معادن بازبینی می شود

کابل (پژواک، ٤ جوزا ۹۴): وزیر جدید معادن و پطرولیم، با اعلام تصمیم این وزارت برای بازبینی قانون معادن کشور، از همه متخصصین امور خواست تا نظریات و دیدگاه های خود را در این زمینه با این وزارت شریک سازند.

داود شاه صبا وزیر معادن و پطرولیم، این موضوع را امروز در یک نشست خبری در کابل بیان کرد.

ده ها نوع معدن در بامیان کشف و سروی شده است

باميان (پژواک،٣حوت٩٣): براساس تحقیقات و سروی مقدماتی، باميان دارای معادن و ظواهرمعدنی مفیده باکمیت و کیفیت عالی است، که با استخراج آن، زمينۀ کار درازمدت به مردم فراهم گرديده و عواید دولت بيشتر مى شود.

باميان، از مناطق مرکزى وکوهستانى است و داراى ده ها نوع معدن بوده که تا حال اکثر آن دست نخورده باقى مانده است.

درسروى که ازسوى رياست معادن باميان در دوسال اخير صورت گرفته است، معادن وظواهر معدنی فلزات شامل آهن، مس، المونيم ومعادن سنگ هاى قیمتی ونیمه قیمتی به شمول امیتس (لعل پیازی)، شاه مقصود و گرانیت های سبز و سرخ، اکامرون و فیروزه مى باشد.

ناامنی ها راه را برای استخراج غیرقانونی معادن باز نموده است

جلال آباد (پژواک، ٢٤ جدى٩٣): شماری از باشندگان ولایت ننگرهار و مقامات آن ولایت می گویند که ناامنی های اخیر، راه را برای استخراج غیرقانونی معادن، باز نموده است.

آنها می گویند که اگر ناامنی ها به همین گونه ادامه پیدا کند، دور نخواهد بود که معادن ولایت ننگرهار، به طور غیرقانونی استخراج شود و مخازن معادن آن ولایت ختم شود.

حاجی امیر محمد یکی از بزرگان قومی ولسوالی شیرزاد آن ولایت، به آژانس خبری پژواک گفت که مخالفین مسلح دولت، در اکثر مناطق آن ولسوالی حاکم است و تعداد زیادى مردم، مصروف استخراج معادن بوده و از حکومت، هیچ گونه اجازه نمی گیرند.

پروسس سنگ مرمر ننگرهار جلو واردات سنگ مرمر پاکستان را گرفته است

جلال آباد (پژواک، ١٦جدی۹۳): مسوولین فابریکۀ سنگ مرمر ننگرهار می گویند که سنگ مرمر این ولایت، کیفیت بالا دارد و به همین منظور، جلو واردات سنگ مرمر پاکستان را گرفته است.

ننگرهار از نظر داشتن سنگ مرمر، یک ولایت غنی است و در اکثر ولسوالی های آن ولایت، سنگ مرمر با کیفیت بالا به دست می آید؛ همچنين در اکثر ولسوالی های ولایت کنر که در همسایگی ننگرهار قرار دارد، سنگ مرمر موجود است و استخراج آن ادامه دارد.

در این ولایت، برخی فابریکه های پروسس سنگ مرمر فعال است، که با کیفیت بالا و پس از شکل دهی،  به بازار عرضه می شود.

"تصویب حق انتقال قرارداد در قانون معادن، زمینۀ فساد را بیشتر می‌کند"

کابل (پژواک، ١٤ جدی ۹۳): شماری از کار‌شناسان، با انتقاد از تعدیل یک مادۀ قانون جدید معادن و پطرولیم از سوی ولسی جرگه که طبق آن قرارداد‌ها قابل انتقال می‌باشد؛ می‌گویند که با این کار، زمینۀ سوء استفاده از قرارداد‌ها بیشتر می‌شود.

مسودۀ این قانون بعد از تاخیر طولانی یک ساله، در ۱۳ ثور سال جاری توسط این مجلس تصویب و پس از تايید مشرانوجرگه درماه اسد توسط حامد کرزی رییس جمهور وقت، توشیح گردید.

اما این قانون در ماه عقرب (سه ماه پس از توشیح) و بدون اینکه در جریدۀ رسمی نشر شود و به مرحلۀ اجرا درآید، جهت بازنگری و تعدیل به ولسی جرگه فرستاده شد.

آموزش کارگران معادن سطح توليد را ارتقا و تلفات انسانى را کاهش ميدهد

کابل (پژواک، ٩جدی٩٣): کارشناسان و جيولوجيستان، نبود افراد مسلکى در معادن کشور را خلاى جدى دانسته، روى برنامه های آموزشی برای کارگران معادن، تاکيد ميدارند.

 این کارشناسان، از عدم نظارت دقیق وزارت معادن و پطرولیم شاکى بوده به اين باوراند که افغانستان زمانى ميتواند متکی به درآمدهای معادن گردد که اين وزارت ریفورم جدی را دراین عرصه به وجود بیاورد.

پنج کشور از جمله افغانستان برای ایجاد یک خط آهن منطقوی به تفاهم رسیدند

کابل (پژواک،٢٥قوس٩٣): کشورهای چین، قرقیزستان، تاجیکستان، افغانستان و ایران موافقت کردند تا مطالعات ایجاد یک خط آهن منطقوی را، تا ١٨ ماه دیگر به اتمام برسانند.

نورگل منگل سرپرست وزارت فوایدعامه، این موضوع را امروز سه شنبه در جریان نشستی در کابل بیان کرد.

به گفتۀ وی، هفتۀ پیش کشورهای چین، قرقیزستان، تاجیکستان، افغانستان و ایران در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان، یک پروتوکل در این زمینه به امضا رساندند.

محصلین جیولوژی: تدریس به زبان روسی دیگر کارا نیست

کابل (پژواک، ٢٠ قوس ۹۳): برخی محصلان و استادان پوهنځى هاى جیولوژی و معدن می خواهند برای تدریس این رشته زبان انگلیسی جایگزین روسی شود و نصاب درسی که به گفتۀ آنان مربوط سه دهه پیش می شود با در نظرداشت پیشرفت های علمی سال های اخیر تجدید شود.

هرچند محصلان می گویند نصاب درسی جیولوژی و معدن در پوهنتون های افغانستان با نیازمندی های روز مطابقت ندارد، اما مسوولان وزارت تحصیلات عالی این ادعا را رد می کنند.

تورید سمنت خارجی، فروش تولیدات داخلی را کاهش داده است

کابل (پژواک،١١ قوس۹۳): باوجود افزایش امور بازسازی و ساختمانی درکشور، تولیدات داخلی سمنت نیاز مردم را رفع نمیکند و بیشترین سمنت از کشورهای همسایه خریداری و وارد افغانستان میگردد.

واردات بیش از حد سمنت خارجی، نه تنها باعث کاهش فروش تولید داخلی گردیده، بلکه نگرانی هایى را برانگیخته، که شاید مداخلات کشورهای صادرکنندۀ سمنت، باعث کاهش تولیدسمنت در داخل کشور گردیده است.

Pages

Give us a call on +93 20 220 1814